Top 5 mooiste bergen van de Filippijnen

Mt. Pulag

Mt. Pulag is een van de mooiste en meest gewilde berg trekking spots in de Filippijnen. Het wordt beschouwd als de op één na hoogste bergtop van het land, naast Mt. Apo die in Mindanao is. De piek is 2992 voet hoogte boven zeeniveau. De majestueuze provincies Ifugao, Benguet en Nueva Vizcaya worden samengevoegd in de vorming van de bergketen, die tot 11,550 hectare landoppervlakte kan beslaan. Veel inwoners en toeristen van over de hele wereld bezoeken de top om getuige te zijn van de levendige zonsopgang en de beroemde dramatische zonsondergang.

De berg werd uitgeroepen tot nationaal park om de diversiteit en de bewoonde wilde diersoorten in de omgeving te beschermen gebied. Je kunt veel wilde exotische vogelsoorten vinden in de dichte bossen langs het pad naar Mt. Red. Er zijn ongeveer 33 vogelsoorten die in dit gebied te vinden zijn.

Vanaf het startpunt kan het ongeveer 5 dagen en 4 nachten wandelen duren om de toppen van Mt. Red. Er zijn veel geschikte kampeerterreintjes langs het parcours waar je comfortabel je tent kunt opzetten om lekker te rusten en te ontspannen. Hoewel het Filippijnse terrein zich in een tropisch gebied bevindt, kan de temperatuur in de buurt van of bijna op de top zo laag worden als 0oC. Het wordt geadviseerd om de juiste thermiek en windbrekers voor koude en vriesbescherming te brengen.

Mt. Apo

Geprezen als de hoogste bergtop in de hele prachtige archipel van de Filippijnen, Mt. Apo is een van de meest gewilde en meest beklommen bergen van het land. Het heeft een hoogte van 2, 954 vanaf zeeniveau. De schilderachtige locatie ligt tussen de twee provincies Davao City en Davao del Sur. Er zijn vele startpaden die naar de top leiden; afkomstig uit de provincies North Cotabato en Davao.

Het panoramische uitzicht en de schoonheid van de prachtige natuur die bergbeklimmers op de top kunnen vinden, is uniek in zijn soort. Deze berg wordt ook beschouwd als een van de vele slapende vulkanen in de Filippijnen. Vanaf de top heb je een goed zicht op de hele Davao-stad in het noordoosten, Digos-stad in het zuidoosten en Kidapawan-stad in het westen.De mini-plateau-top van de berg, ongeveer 500 meter breed, heeft een klein kratermeer

Het duurt ongeveer twee trekkingsdagen om de Mt. Apopiek. De berg is rijk aan diversiteit in het wildleven. Er zijn meer dan 272 soorten wilde vogels die in de plaats wonen, 111 soorten zijn endemisch voor het gebied. Het bos rondom Mt. Apo is ook de thuisbasis van de beroemde Filippijnse nationale vogel, de Filippijnse adelaar.

Mt. Dulang Dulang

Met een hoogte van 2, 938 meter vanaf zeeniveau, Mt. Dulang-Dulang of gewoonlijk "D2" genoemd onder bergbeklimmers. Het is de op één na hoogste berg naast Mt. Apo op het eiland Mindanao. Klimmen naar de top wordt beschouwd als een grote klim, met een moeilijkheidsgraad van 6/9.

De lange wandelreizen naar de top worden vergeten met de adembenemende landschappen, eeuwenoude pogingen en mooie graslanden die bergbeklimmers onderweg tegenkomen. In de dichte jungle en op het hogere terrein is de temperatuur meestal laag, zelfs overdag.

Net als de andere bergen in de Kitanglad Range, het gebied van Mt. Dulang Dulang is luxueus met de gevarieerde flora en fauna. Het is ook een territorium van meer dan 58 zoogdiersoorten, waaronder eekhoorns, vleermuizen, apen, vliegende maki's, spitsmuizen, wilde zwijnen en herten.

Mt.

Mt. Kitanglad is de vierde hoogste bergtop in de Filippijnen. De weg naar de top is vastgesteld, omdat er veel bunkhouses en aanwezigheid van elektriciteit op de top aanwezig zijn. Maar zelfs als het pad is vastgesteld, is het nog steeds een uitdaging om de top te bereiken. De wondere landschappen, het pittige avontuur en de unieke panoramische uitzichten die de ogen vangen zijn volledig uniek.

Wandelen Mt. Kitanglad wordt beschouwd als een grote klim met een moeilijkheidsgraad van 6/9. Het is aan te raden voor nieuwkomers om een ​​kaart mee te brengen. Er zijn zoveel zichtbare plaatsen bovenop: Cagayan de Oro City, Camiguin Island in het noordelijke deel, Balatucan Mountains, Mt. Ragang, Mt. Dulang Dulang en andere verschillende bergen van Mindanao.

Mt. Tabayoc

Beschouwd als de op een na hoogste bergtop in Luzon, en de vijfde hoogste berg van de Filippijnen, Mt. Tabayoc is ook een van de meest gewilde beklimmingen van toppen in het land.

De gigantische bomen zijn bijna bedekt met mos en het mistige bos is overal bewolkt, zelfs tijdens de hoogten van overdag. Deze eigenschap draagt ​​bij aan de oude uitstraling die voelbaar is in de dichte jungle. In het bos van Mt. Tabayoc, je kunt veel van de zeldzame soorten bloemen en orchideeën vinden die specifiek zijn voor een tropisch gebied. Het is ook een habitat voor de meeste endemische en bedreigde vogelsoorten.

De piek van Mt. Tabayoc biedt een adembenemende open weide top. De verleidelijke uitzichten rond de bergtop creëren een gevoel dat de wandelaar eindelijk de wereld heeft veroverd. De ongerepte karakteristiek van de berg en de onbekende schoonheid draagt ​​bij aan zijn raadselachtige charme.

De meeste routes gaan naar Mt. Tabayoc blijft tot die tijd onbekend. Het is aan te raden dat bergbeklimmers een lokale gids krijgen om hen te helpen bij het bereiken van de top. Sommige voorbereidingen moeten ook worden getroffen voordat een routeschema wordt ingesteld. De beste tijd om de top te bezoeken is tijdens het zomerseizoen. Tijdens de regenachtige dagen zijn veel paden glad en de rivieren kunnen overstromen en de stroming kan sterk zijn, waardoor het vrijwel onmogelijk is om over te steken.Source by Mitch Legaspi